Priser på boliger i Spanien


up-down

Bliver boligerne endnu billigere?

Priserne på boliger i Spanien er faldet, men er de faldet nok? Enhver der overvejer at købe en bolig i Spanien, vil naturligvis svare: “Nej da, de skal meget længere ned”. Omvendt vil de glade boligejere sige: “Nu er bunden nået”.

.

Dansk ejendomsmægler i Spanien

Men hvad siger branchens folk, hvad siger ejendomsmæglerne? CASA:UNA er af den klare opfattelse, at markedet er under pres. De seneste år er boligmarkedet stagneret med sit absolutte nulpunkt nået i foråret 2008. Nulpunkt på omsætning, ikke nødvendigvis på pris.

Omsætningen af boliger på Costa del Sol ligger på et så lavt punkt, at man skal helt tilbage til starten af 1990-erne for at finde noget tilsvarende.

Den lave omsætning betyder også at prissætningen er svær, for der er ikke noget at sammenligne med. Prisen på en bolig er ikke gjort op i antal soveværelser, antal kvadratmeter, ejerens glæde ved boligen eller husets farve. Prisen er alene styret af, hvad potentielle købere er villige til at give. Lige nu er der ikke mange der tør købe. Man vil helst vente på en opgang i handlen og en stigning i priserne.

Nogle forsøger sig med meget lave bud, og det er netop under disse markedsbetingelser, at de gode tilbud kommer frem. For nogle år siden, handlede det om at være hurtig for at få en god bolig på Costa del Sol. Nu er der stort udbud.

Fremtiden kan vi ikke spå om. Hos CASA:UNA mener vi ikke det er seriøst at “fortælle, hvad der sker de kommende år”. Der er ingen præcedens for den nuværende krise, for den er unik i sin sammensætning.

Befolkningens reaktion på krisen er dog ikke ny. Derfor er det vel rimeligt, at rådgive købere til at være varsomme, og kun samle de gode tilbud op, eller købe drømmehuset nu, hvor der er et stort udbud. Under alle omstændigheder er der nok ikke nogen hurtig gevinst at hente.

På lang sigt er det mellem nu og de næste par år, at de gode handler kan findes.

God jagt!

Reklamer