Skat i Spanien – få penge tilbage


Det danske skattevæsen skal nu betale penge tilbage. Der har aldig været så skønt et koncept som “penge tilbage i skat”. Det rangerer på højde med “læreren er syg” i folkeskolen.

Glæden ved at få penge tilbage overstråler altid det faktum, at der egentlig er tale om penge som, skattevæsenet aldrig skulle have haft. Årsagen kan være en fejl hos skat, hos skattebetaleren, eller blot at der er sket en ændring i forhold til forudsætningerne.

Ejendomsværdiskat af bolig i Spanien

Skat har nu fået en dom at rette sig efter. Den går ud på, at man har praktiseret ulovlig differentiering mellem boliger i Danmark eller i et andet EU-land. Skat har opkrævet ejendomsværdiskat baseret på den udenlandske ejendoms aktuelle handelspris.

For boliger i Danmark gælder der andre regler. Her opkræves der skat baseret på den offentlige vurdering i året 2001, hvor skattestoppet blev indført ved regeringskiftet. Den borgerligere regering har fastholdt skattestoppet, også for boliger i Danmark, der er købt efter skattestoppet blev indført.

Danske ejendomsmæglere i Spanien glæder sig

Med den nye dom bliver det betydeligt billigere at eje bolig i Spanien for ejere, der er skattepligtige i Danmark. Det hilses naturligvis velkommen!

Med den betydelige prisstigning, Spanien har oplevet siden 2001, vil de fleste boliger holde sig under kr. 3 millioner, hvor den såkaldte “herlighedsskat” slår til. Man bliver beskattet af 1% af værdien, af den del, der ligger under ca. 3 millioner kroner, og 3% af den del af værdien, der ligger over de ca. 3 millioner kroner.

Skat har problemer

Som et lille kuriosum skal det bemærkes, at skat nu har problemer med at overskue konsekvenserne ved den nye dom, og hvor meget der skal betales tilbage til hvem. De kan derfor ikke nå det…

Mere information hos Dit Spanien

Tilbagebetaling af for meget betalt ejendomsværdiskat for bolig i udlandet

 

Reklamer