Mæglerens dilemma


Hvis en potentiel køber ikke overholder sin reservationsaftale, mistes retten til køb af boligen, og i princippet mistes også det indbetalte reservationsbeløb. Dette er ikke en positiv situation. Flere forhold spiller ind.

Den potentielle køber har sjældent ønsket at overskride reservationsaftalen, og er der ofte en del bekymring og tvivl, der ligger til grund for den manglende overholdelse.

Boligejeren gennemgår også stress i forbindelse med salget af boligen, og selvom ejeren kan se frem til at indkassere et tabt reservationsbeløb eller del heraf, er det foretrukne udfald næsten altid et salg.

Dilemmaet opstår når en ny potentiel køber træder ind i manegen. Denne køber skal have mulighed for at se boligen og evt. reservere boligen, uanset om en tidligere køber har haft boligen reserveret eller ej. Vel at mærke under forudsætning af at reservationsperioden er udløbet.

Det store spørgsmål for den første potentielle køber er, hvorvidt denne skal have fuld information om de igangværende aktiviteter på den “tabte bolig” eller blot have beskeden: “Boligen er nu reserveret til anden side, og hvis der sker ændringer i dette, vil De blive kontaktet igen”. Koldt og kynisk.

Det er mange penge, der handles med, ligesom der er mange følelser på højkant. I det hele taget, er det farefuldt farvand man begiver sig ud i.

Uanset, så er mægleren tvunget til at følge procedure og kontrakter. Derfor kan der nogle gange opstå situationer, hvor man som dansk ejendomsmægler i Spanien, er nødt til at foretage sig noget, der går ud over andre. Det er aldrig godt, uanset om den potentielle køber ikke har overholdt aftalen.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s